Starters aan het woord

Hobby wordt beroep

“Antiek, dat heeft altijd al mijn interesse gehad”, zegt Janny van der Linde. “Dus toen ik weer eens in Frankrijk een antiekwinkeltje bezocht dacht ik: waarom maak ik van mijn hobby niet mijn beroep? Bij De Kas hebben ze me daarmee op weg geholpen. Ik kreeg een coach die me regelmatig adviseerde. Hoe bepaal je bijvoorbeeld je prijzen, hoe voer je je boekhouding en wat komt er belastingtechnisch allemaal bij kijken? Een maand geleden heb ik mijn webwinkel in brocante gelanceerd. Kijk maar eens op brocanteheks.nl. Via De Kas, via Facebook en met flyers ga ik mijn webwinkel nu verder promoten om mijn klantenbestand uit te breiden. Dat is mijn volgende stap!”

http://www.brocanteheks.nl/

 

Voldoening

“In De Kas krijgen startende ondernemers een kans”, zegt Tekgül Agir. “En als je elkaar vooruit kunt helpen, gebeurt dat met gesloten beurzen: jij doet iets voor mij en ik voor jou. Dat past bij mij, want zo ben ik mijn eigen trainingsbureau ook begonnen. Ik wilde een website maar had geen geld, terwijl mijn webbouwer behoefte had aan therapie. Die kon ik hem als psychotherapeute geven en dat werd dus de ruil. Niet alles wat je doet hoeft dus om geld te draaien en die lijn trek ik in mijn leven door. Mijn brood verdien ik met trainingen in het bedrijfsleven en daarnaast maak ik twee keer per jaar tijd vrij voor trainingen aan vrijwilligers. Zo heb ik de verkoopsters in de tweedehandswinkel in De Kas een training zelfvertrouwen en assertiviteit gegeven. Het is prachtig om te zien hoe stevig zij nu in hun schoenen staan. Dat geeft mij echt voldoening.”

http://www.destektraining.com/index.html